VTISI

Z rednim obiskovanjem vodenih vadb sem začela pred kakšne pol leta. Vodila me je predvsem želja po bolj zdravem življenju, boljšem počutju ter lepšem izgledu telesa (slednje je verjetno motivacija za mnoge :)). Od takrat naprej poskušam telovaditi šestkrat na teden. In čeprav mi je nemalokrat bilo težko se spraviti k vadbi, sem k Ireni vedno z veseljem šla! Zumba pri njej zame ni le rekreacija, ampak veliko bolj sprostitev, zabava in način, na katerega sprostim vso nakopičeno energijo. Njene koreografije mi dajo občutek, kot da plešem na nekem velikem odru, pa čeprav verjetno ne izgledam tako, kot si predstavljam Vsaki ženski, ki rada pleše, zumbo pri Ireni toplo priporočam!

Monika, Vrhnika

Energija, ki jo ne le občutiš na samih urah vadb, ampak jo potem odneseš s seboj, je nepopisna! Nabije te z močjo, pozitivizmom… V navado ti pride da se naokoli sprehajaš z nasmeškom, na poti zdravja in pa z rdečimi lički. Priporočam!!!

Sarah, Vrhnika

Sva študentki fizioterapije in v okviru študijskih obveznosti sva si ogledali več različnih vodenih vadb za nosečnice. Od vseh vadb nama je bila najbolj všeč prav vadba v Hiši plesa in materinstva. Vadba poteka v lepo urejenem, svetlem prostoru, opremljenim z ogledali in vrsto pripomočkov. Vadba poteka v sproščenem vzdušju, za kar s svoje pozitivno energijo poskrbi vaditeljica Irena. Prične se z ogrevalnim delom v obliki aerobike, sledi pa ji krepilni del v obliki pilates vadbe. Vadba se zaključi z ohlajanjem v obliki vizualne relaksacije, kjer se ob nežni glasbi in navodilih vaditeljice sprosti celotno telo od glave do prstov na nogi ter se nosečka povežeš z otročkom. Vadba povsem ustreza načelom, ki jih priporoča Ameriško združenje porodničarjev in ginekologov. Intenziteta vadbe in same vaje so primerne, vaditeljica skrbi za zadostno dehidracijo, poudarek je na mišicah, ki so med nosečnostjo posebej obremenjene. Vsem nosečkam, ki se odločajo za obiskovanje vodenih vadb, vadbo v Hiši plesa in materinstva vsekakor priporočava.

Petra in Petra

Rada sem v gibanju. Že pred nosečnostjo sem bila zelo aktivna, kot inštruktorica aerobike in Zumbe sem vedela, kako pomembna je vadba tako za fizično kot psihično sprostitev. Ko sem zanosila, sem bila prepričana, da bom z aktivnostjo sicer nadaljevala, a jo bom morala prilagoditi. Slišala sem za vadbo za nosečnice in jo sklenila preizkusiti. Že v 16. tednu sem pričela z obiskovanjem in bila navdušena. Poleg druženja z ostalimi nosečnicami in izmenjavanju nosečniških prigod, je bila pravi sonček naša vaditeljica Irena. Vadbo je vodila strokovno, predvsem pa z velikim srcem in vedno toplo besedo in odgovorom na vsako naše premišljevanje. Z vadbo sem vztrajala vse do predvidenega roka. Že pri porodu sem občutila pozitivne učinke vadbe, porod je bil sicer sprožen, a nisem bila šivana in okrevanje je potekalo zelo hitro. Vsi, ki so me videli v dneh po porodu, so rekli, da se mi niti malo ne pozna, da sem pravkar rodila. Prav tako sem opazila spremembe na telesu, ki se mi je neverjetno hitro vračalo v stanje pred nosečnostjo. Največjo skrb sem imela glede trebuha, a skrbi so bile zaman, trebuh se je iz dneva v dan manjšal, kam je šla vsa tista koža, mi še vedno ni jasno, ampak mi je tudi vseeno – moja vztrajnost pri vadbi je bila poplačana. Dva meseca bom počivala, nato pa se zopet pridružim Irenini vadbi, tokrat vadbi mamic s kobacajčki. Komaj čakam, da vidim, kaj je tokrat pripravila za nas.

Špela, Vrhnika

Zelo uživam v nežni vadbi za nosečnice pod Ireninim vodstvom v prijetno domačem ambientu Hiše plesa in materinstva. Z nosečkam prilagojenim aerobnim delom mi pomaga ohranjati kondicijo, s pilates vajami krepiti mišice celega telesa in po telovadbi se dejansko počutim kot prerojena. Morebitna utrujenost in občasne bolečine med vadbo izginejo, njene blagodejne učinke pa občutim še naslednjih nekaj dni. Vadba vedno vsebuje tudi sklop vaj za krepitev mišic medeničnega dna, ki opravljajo izredno pomembno nalogo med porodom, ter, na moje prijetno presenečenje, zaključni, sprostitveni del, v katerem se v mislih poveženo s svojim otročkom. V neprestanem hitenju, ki ga zahteva vsakdan, se nam hitro lahko zgodi, da pozabimo na sprostitev in majceno bitje, ki raste v nas, in v tej mirni oazi se mu lahko za nekaj minut popolnoma posvetimo. Posebej moram pohvaliti Irenino skrb za naše dobro počutje in strokovnost, s katero nas vodi skozi skrbno izbrane vaje in opozarja na morebitne napake pri njihovem izvajanju. Vadba za nosečnice ni samo telovadba, je hkrati odlična priprava za porod in jo, poleg drugih programov za nosečnice iz Hiškinega bogatega repertoarja, toplo priporočam vsem bodočim mamicam.

Jerneja, Ljubljana

 

Vtisi