Plešem zase

 

Če ste od nekdaj ljubili glasbo in gibanje ob glasbi, pa se je našel 1001 razlog, da ste prenehali, potem niste slučajno zašli na tole spletno stran. Če ste preizkusili že kup vadb, pa pri nobeni niste uspeli vztrajati, potem ste prišli na pravo mesto. In če je prišel skrajni čas, da nekaj spremenite v svojem življenju, potem se enostavno moramo spoznati. 

Plešem zase je projekt, ki je nastajal zelo spontano in počasi prerašča v gibanje. Gibanje za gibanje. Z njim želimo med ljudi vnesti svež duh rekreacije, katere vodilna nit je ples. Vnesti želimo tisti duh, ki vsakomur omogoča, da pleše. Tehniko in korake so iz prvega mesta pomembnosti izrinili doživetje, druženje, izražanje čustev. Plešemo zase. In ob tem doživljamo najboljše stranske učinke – fit telo, nasmejan obraz, pojoče srce, boljšo učinkovitost na delovnem mestu in večje zadovoljstvo doma (po naših izkušnjah so partnerji in otroci tisti, ki prvi občutijo pozitivno spremembo).

 

Ustanoviteljica projekta je Irena Pfundner Tkalec.

Irena je bila novinarka, PRovka in organizatorka dogodkov. Ves čas jo je na njeni poti spremljal ples. Odkar pomni je plesalka, učiteljica plesa, vaditeljica skupinskih vadb, plesna terapevtka. Učiteljica gibanja in življenja.

Vse življenje že spoznava koliko pozitivnih sprememb je v njeno življenje prinesel ples. Pomagal ji je čez težje preizkušnje, prinesel čudovita poznanstva in vnesel ogromno pozitivne energije. Mladostniška leta so bila plesno podrejena tekmovanjem. In kot mnogi drugi je tudi ona mislila, da se plesna vrata ob vstopu v “resno” življenje zapro. Pa se niso in niso hotela. Odprla so se vrata plesnih vadb, ki so vse in še več, kar si vsak ljubitelj plesa želi. So neobvezna, netekmovalna, izjemno družabna, prijetna in izpolnjujoča. Ime projekta je prišlo kar samo od sebe. Preprosto, dobimo se in plešemo zase. Kar hitro se da nalesti tega duha. 🙂

Irena