portdebras

 

Port De Bras je umetnost baleta dostopna vsem. Je fuzija baletne tehnike v fitness atmosferi.

V izvirniku Port De Bras pomeni “potovanje rok”. Izraz izhaja iz klasičnega baleta. V svetu fitnesa in skupinskih vadb smo vajeni postavljati temelj v nogah. Najprej osvojimo korake, šele nato dodajamo roke. Tu imajo večji pomen roke. Roke dodajajo poudarek in naglas nogam.

Port De Bras je body-mind-dance-conditioning class. “Je kot Zumba baleta,” pravi eden od ustanoviteljev programa Julio Diuegez Papi. Zelo pomembno je naravno dihanje, umirjanje uma, osredotočenost, tekoče gibanje. Je dinamičen način osvajanja telesne kontrole in notranjega vedenja.

Elementi Port De Bras-a:

– umirjena chillout glasba

– ples, balet, posturalni trening, trening moči in gibljivosti, vse v enem

– telesna kontrola, harmonija in občutek za ritem

Port De Bras je primeren za vse, brez predznanja. Gre za doživetje!

 

Pošljite vprašanje na 041 600 984 ali info@plesem-zase.si.

 

Irenina izkušnja po izobraževanju:

“Mislim da se še nisem udeležila tako intenzivnega tečaja v smislu stopnje mentalne osredotočenosti kot jo je zame zahteval Port De Bras. Nekaj kar v resnici izgleda tako zelo preprosto je v meni vzbudilo potrebo po popolni uskladitvi misli in telesa. Port De Bras te prisli, da izklopiš um, vklopiš občutke in se prepustiš toku gibanja, ki zdravi notranje rane. Program je izjemno preprost za sledenje in izjemno zahteven za poučevanje. Za učitelja zahteva reden in fokusiran trening, predanost in trdo delo ter vztrajnost. Za vadeče pomeni popoln odklop in nekaj najboljšega kar lahko naredijo za svoje telo in um. Temu resnično lahko rečem popolna body&mind vadba. Kar je joga za nekatere je Port De Bras za tiste, ki ljubijo ples.”